Vijf tips voor een succesvolle website!

Vijf tips voor een succesvolle website!

29/06/2018 - 11:45

Een resultaatgerichte website is de sleutel tot succes. In dit blogbericht geven we vijf tips om jouw website succesvol te maken.

Met deze vijf tips zal je website succesvol scoren bij je doelgroep:

1) Bepaal het doel van je website

Het is belangrijk dat je het doel van je website op voorhand vastlegt. Bepaal de informatie die je wil delen, de doelgroep die je wil bereiken en de manier waarop bezoekers je moeten contacteren. Een succesvolle website vertrekt altijd vanuit minstens één doel.

2) Denk vanuit de doelgroep van je website

Na het bepalen van de doelstelling van je website, is het belangrijk dat je denkt vanuit jouw doelgroep. Kruip in de huid van je bezoeker en denk na over wat hij precies zoekt. Gebruik de woorden en termen die je bezoeker begrijpt. Zorg steeds voor duidelijke teksten en plaats op elke pagina een actiegerichte ‘call to action’.

3) Zorg ervoor dat je website up-to-date blijft

Geef de bezoekers steeds het gevoel dat de website up-to-date is. De datum van het laatste nieuwsbericht speelt hierin een belangrijke rol. Een oud nieuwsbericht op de homepagina kan de bezoeker laten twijfelen als de rest van de website nog actueel is. Zorg ervoor dat je website steeds up-to-date blijft. Een website die je gemakkelijk zelf kan aanpassen is hierbij een must.

4) Test de website bij jouw doelgroep

Neem voldoende tijd om het doel van je website te testen. Plaats je in de rol van bezoeker en probeer alle mogelijkheden van de website voldoende uit. Controleer als de website technisch en inhoudelijk klaar is voor jouw doelgroep.

5) Meet de bezoekersstatistieken van je website

Met de websites van Heftig kan je gemakkelijk de bezoekersstatistieken van je website meten. Via Google Analytics krijg je in één oogopslag zicht op de bereikte doelgroep per regio. Doordat wij ervoor zorgen dat je je website gemakkelijk zelf kan bijwerken, kan je elke pagina verder optimaliseren voor jouw doelgroep of regio. Handig, niet?

Besluit

Een succesvolle website vertrekt minstens vanuit één doel. Het is daarom belangrijk dat je steeds denkt vanuit jouw doelgroep. Met Heftig kan je je website gemakkelijk zelf aanpassen, zo blijft je website gemakkelijk up-to-date. Je kan je website gemakkelijk zelf testen en de behaalde resultaten meten en evalueren via Google Analytics.

Op zoek naar een website die je gemakkelijk zelf kan bijwerken?

Contacteer ons