Heftig update: nieuwe afbeelding voor social media én overzicht

30/01/2020 - 09:50

Een mooie afbeelding op jouw pagina gebruiken maakt een wereld van verschil. Het brengt de bezoeker onmiddellijk in de juiste sfeer. Maar bij het delen van deze pagina komt diezelfde afbeelding niet altijd goed uit. Daarom introduceerden we een teaser image én een social media image.

Social media image trekt bezoekers aan

Het delen van jouw pagina's kan een belangrijke bron van bezoekers zijn. Zowel op je eigen website als op sociale media. Je kan je pagina’s zelf delen of bezoekers ze laten delen op hun tijdlijn. Wanneer een pagina wordt gedeeld, zoekt het sociale media kanaal automatisch naar tekst en afbeelding op die gedeelde pagina.

Om te makkelijk een mooi resultaat te verkrijgen, kan je vanaf nu een aparte afbeelding kiezen in Heftig. Je voegt dus een aparte social media image toe aan je pagina. Deze wordt automatisch geoptimaliseerd naar de juiste afmetingen.

Wat als ik geen aparte afbeelding voor Sociale Media kies?

Als er geen aparte afbeelding toegevoegd is, dan wordt de afbeelding uit de 'header' gebruikt. Meestal komt deze goed uit, maar er zijn uitzonderingen. Daarom raden we aan om een aparte social media image toe te voegen in het formaat 1200 x 628 px.

Bij het delen van een pagina gaan Sociale Media automatisch deze afbeelding kiezen. Maar de persoon die de pagina aan het delen is, kan ervoor kiezen om geen, of een andere afbeelding te gebruiken.

Teaser image brengt de juiste boodschap

Bij Heftig heb je verschillende soorten pagina’s. Eén daarvan zijn overzichtpagina’s. Zoals het woord zegt geven ze een overzicht van pagina’s die je er aan koppelt met een afbeelding, titel en een klein stukje tekst. De afbeeldingen die in het overzicht staan van een overzichtpagina zijn standaard de headerafbeeldingen van de achterliggende pagina’s.

Onze gebruikers vroegen of het mogelijk was om zelf een afbeelding te selecteren voor hun overzichtpagina. Daarom ontwikkelden we de teaser image. De teaser image moet minstens 1000 x 1000 px groot zijn. En van een goede kwaliteit. Een gepixelde afbeelding spreekt je bezoekers tenslotte niet aan.

Met de teaser image heb je nu nog meer de touwtjes in handen, want je kiest zelf welke afbeeldingen op je overzichtpagina's verschijnen.

Zin in meer vrijheid over je website?

Start vrijblijvend met Heftig