Website update: nieuwe fullscreen headers

15/01/2021 - 11:22

De header van je website is belangrijk. Het is het eerste dat de bezoeker ziet. De drie nieuwe Heftig header designs vallen nog beter op en spreken nog meer aan. Met de juiste boodschap en Call-To-Action (CTA) gids je bezoekers vlot naar de juiste informatie en/of actie.

Het belang van een goede header in je website

Je wil de bezoeker meteen de juiste informatie tonen. Of de juiste sfeer scheppen. Een aantrekkelijk headerbeeld op je website springt in het oog en trekt dus de aandacht. En dat is exact wat je wil bereiken.

Een headerafbeelding dient enkel om de juiste sfeer over te brengen. Het is een design element. En omdat een design element mobielvriendelijk moet zijn, zal de afbeelding op verschillende apparaten er volledig of gedeeltelijk opstaan. Dat is afhankelijk van het schermformaat dat de bezoeker heeft.

Een headerafbeelding gebruik je enkel als sfeerbeeld. Om een goede sfeer te creëren moet een headerafbeelding minstens 1200x200 pixels groot zijn.

Kleine header vs fullscreen header

Omdat we bij Heftig continu evolueren en de platformen verbeteren, moderniseerden we alle Heftig websites. Nu is er een nieuwe fullscreen afbeelding voor de headerafbeelding. Want een website moet goed werken én mooi zijn.

Deze headerafbeelding neemt het volledige scherm in waardoor de bezoeker meteen de belangrijkste boodschap en Call-To-Action meekrijgen.

De kopfoto of banner staat over het volledige scherm. Als je voor deze optie kiest, is het belangrijk om aan de slag te gaan met een kwalitatieve foto. De minimum afmetingen hiervoor zijn 2500 x 1300 pixels. De fullscreen header verschilt van grootte afhankelijk of je tekst en/of knoppen plaatst

Header fullscreen

Vanaf nu is het mogelijk om de kopfoto of banner van iedere pagina te spreiden over het volledige scherm. Als je voor deze optie kiest, is het belangrijk om aan de slag te gaan met een kwalitatieve foto. De min. afmetingen zijn dan ook 2500 x 1300 pexels. Zie voorbeeld:

Oorspronkelijke header
Nieuwe header optie: fullscreen

De headerafbeelding zal altijd rekening houden met de grootte van het scherm van de bezoeker. Daarom verschijnt nooit de volledige afbeelding in de header. Je website heeft tenslotte altijd wat speling nodig om de afbeelding in elk formaat en op elk toestel mooi te plaatsen. Mobielvriendelijk van een website is een must! Elke website die we maken is daarop gericht. Je bent dus zeker van een mobielvriendelijke website.

Benieuwd naar alle mogelijkheden van je nieuwe website?

Ontvang vrijblijvend meer informatie