Formulieren nu nog beter beschermd tegen spam!

29/06/2020 - 11:31

Je kent ze wellicht wel, die vervelende spamberichten die via de formulieren op je website binnensluipen in je mailbox. We blijven Heftig verder optimaliseren en voegden onlangs een extra spamfilter toe op alle formulieren. Zo is jouw website nog beter beschermd.

Formulieren vs spambots

Een contactformulier op je website is erg handig. Je geeft bezoekers de kans om op een eenvoudige manier contact op te nemen, meer informatie of een vrijblijvende offerte te vragen, zich in te schrijven voor een evenement of een nieuwsbrief, enz. Helaas bestaat er zoiets als spambots. Geautomatiseerde programma’s die het internet afspeuren op zoek naar formulieren die ze automatisch invullen en versturen, om zo extra verkeer te genereren naar hun website. Het gevolg: je mailbox wordt overspoeld met ongewilde berichten, zogenaamde spam.

Extra spamfilter voor meer beveiliging

Om je website nog beter te beschermen tegen spam, werden alle formulieren in Heftig recent uitgebreid met een extra spamfilter. Telkens er op je website een formulier ingevuld wordt, probeert deze filter te weten te komen of het om een computer of een mens gaat. We kozen ervoor om te werken met de beveiliging van reCAPTCHA.

Telkens wanneer een websitebezoeker een formulier op je website invult, wordt gevraagd om met een muisklik aan te geven dat hij "geen robot" is. reCaptcha bekijkt en beoordeelt elke inzending. Wordt een inzending als verdacht gezien, dan moet de websitebezoeker een moeilijkere vraag beantwoorden. Deze technologie houdt maar liefst 97% van alle spam tegen. Resultaat: het aantal spamberichten in je mailbox afkomstig van je website wordt tot een minimum herleid.

Wij blijven voortdurend investeren in de ontwikkeling van Heftig. Heb jij nog ideeën hoe we Heftig verder kunnen verbeteren? Is er een functionaliteit die je graag wil toevoegen? Laat het ons weten!

Help ons Heftig beter maken!

Bezorg ons jouw feedback