3 voordelen van een zoekbalk op jouw website!

3 voordelen van een zoekbalk op jouw website!

02/09/2019 - 10:45

Sinds begin september kan je als gebruiker van Heftig een zoekbalk activeren op jouw website. Ondanks dat een zoekbalk door slechts 5% van de bezoekers op jouw website gebruikt zal worden, biedt het een niet te onderschatten meerwaarde. In dit artikel geven we je 3 redenen om een zoekbalk op jouw website te plaatsen.

3 voordelen van een zoekbalk op jouw website:

1) Maak het makkelijk voor de bezoekers op jouw website

Knoppen in een navigatiebalk geven niet altijd een correct beeld op de inhoud van een website. Zoeken is en blijft daarom de makkelijkste manier om te navigeren door de inhoud van een website. Dankzij de zoekbalk kan een bezoeker op elk moment, vanop elke pagina, zoeken door de volledige inhoud van jouw website.

2) Leer uit de zoekopdrachten op jouw website

Met Google Analytics kan je meten en detecteren naar wat de bezoekers op jouw website zoeken. Wat wordt meest gezocht en welke zoekopdrachten leveren geen resultaten op? Dankzij de zoekbalk kan je de inhoud op jouw website efficiënt optimaliseren, bijsturen of aanvullen.

3) Detecteer kwalitatieve bezoekers en bereik een hogere conversie

Bezoekers die de zoekbalk gebruiken zijn kwalitatieve bezoekers, ze zijn immers op zoek naar een oplossing voor hun vraag op jouw website. Met chatprogramma's als SmartSupp kan je hen automatisch een bericht sturen op basis van hun zoekopdracht.

In deze video tonen we hoe je de zoekbalk kan activeren op jouw website:

Over Heftig

Heftig is een handige online tool waarmee je eenvoudig zelf je website kan bouwen en beheren.

Geen zorgen! Er is absoluut geen technische kennis vereist en wij bieden gratis ondersteuning. Daarnaast zorgen we ervoor dat jouw website steeds modern, veilig en technisch up-to-date blijft.

Op zoek naar een mooie website die je makkelijk zelf kan beheren?

Gratis offerte downloaden