15 do’s voor een aantrekkelijke contactpagina

15 do’s voor een aantrekkelijke contactpagina!

07/12/2017 - 10:45

Een uitnodigende contactpagina waar de bezoeker zich persoonlijk aangesproken voelt, schept vertrouwen. Het is daarom erg belangrijk dat je voldoende aandacht besteed aan een goede contactpagina.

Met deze 15 tips maak je in een mum van tijd een aantrekkelijke contactpagina!

1. Hecht belang aan je eigen bedrijfsgegevens.

De bezoeker wil immers weten naar wie hij een bericht stuurt. Zorg er dus voor dat volgende gegevens te zien zijn op je contactformulier.

  • De naam van je bedrijf/organisatie/vzw
  • ​Je adresgegevens
  • Je telefoonnummer
  • Je e-mailadres

​2. Zorg ervoor dat je e-mailadres aanklikbaar is.

De bezoeker kan in dit geval kiezen hoe hij je contacteert. Als de bezoeker klikt op het e-mailadres, kan hij je een persoonlijke e-mail sturen.

3. Zorg ervoor dat je contactformulier niet te lang is.

Dat schrikt de bezoeker af. Als je het telefoonnummer en het e-mailadres van de bezoeker hebt, dan kun je hem contacteren wanneer je extra informatie nodig hebt.

4. Splits een te lang contactformulier op in meerdere stappen.

Is je contactformulier toch te lang? Splits het op in meerdere pagina’s. Op die manier lijkt het formulier toch kort en zal je bezoeker sneller je contactformulier invullen.

5. Stel een bedankingsbericht in op je contactpagina.

Op die manier krijgt de bezoeker de bevestiging dat zijn vraag goed ontvangen werd. Daarnaast kan een persoonlijke boodschap een aangenaam gevoel geven aan de bezoeker. Je kan eventueel in je bedankingsbericht vermelden wanneer de bezoeker een antwoord mag verwachten. Let wel: maak geen valse beloftes!

6. Denk na over een originele titel van je contactpagina.

Vergeet ‘Contact’ of ‘Contacteer ons hier’ en kies iets zoals ‘Word een van onze 100 tevreden klanten’. Een originele titel spreekt veel meer aan voor de bezoeker. Hij zal zich opnieuw sneller aangesproken voelen om het contactformulier in te vullen.

7. Voorzie een knop ‘Contact’ in je menubalk.

Bezoekers gaan op zoek naar die knop dus als je die een andere naam heeft, dan zal de klant minder vlot op je contactpagina terecht komen.

8. Plaats de knop ‘Contact’ als laatste in je menubalk.

De laatste plaats is de standaardlocatie voor de contactknop. Het is ook de plaats waar de bezoeker de knop zoekt. Plaats je de knop ‘Contact’ op een andere plaats, dan zal de bezoeker sneller over de knop heen kijken.

9. Gebruik een persoonlijke foto op je contactpagina.

Gedaan met stockfoto’s van mensen met een headset. Ga voor een originele variant. Een foto van het team of van de persoon met wie de bezoeker contact zal hebben, schept vertrouwen. Dit zorgt ervoor dat de bezoeker sneller het contactformulier zal invullen.

10. Vermeld je locatie en openingsuren op je contactpagina.

Via Google Maps kan je gemakkelijk een kaart plaatsen op je contactpagina. Je bezoeker wil niet enkel weten waar hij je kan vinden maar ook wanneer. Hecht daarom belang aan je openingstijden. Veranderen je openingstijden? Pas het aan op je website zodat je geen foute informatie deelt.

11. Maak call to actions op je pagina’s die verwijzen naar je contactpagina.

Op je contactpagina kunnen bezoekers je contacteren. We raden aan om op de andere pagina’s op je website te verwijzen in de call to action naar de contactpagina.

12. Hou het design van je contactpagina strak en eenvoudig.

Zorg voor een duidelijke contactpagina. Zo zorgt een overzichtelijk contactformulier ervoor dat de bezoeker het formulier sneller zal invullen.

13. Vermeld je sociale mediakanalen.

Via sociale media leren bezoekers je nog beter kennen. Ze kunnen je volgen en je maakt dus ook meer kans dat ze terugkomen naar je website.

14. Koppel je contactformulier aan je CRM-systeem.

Gebruik je een CRM-systeem? Zorg ervoor dat je contactformulier hieraan gekoppeld is. Op die manier wordt elke aanvraag nauwkeurig geregistreerd.

15. Test je contactformulier.

Klaar met je contactpagina? Controleer dan als alles naar behoren werkt. Ontvang je een e-mail wanneer iemand het formulier heeft ingevuld? Werkt de link naar je e-mailadres? Werkt de knop ‘Contact’? Niets is zo frustrerend voor een bezoeker als hij de contactpagina niet meteen vindt of als ze niet werkt.

Maak een aantrekkelijke contactpagina met Heftig!

Met Heftig kan je je contactpagina gemakkelijk zelf beheren. Zo maak je snel een contactformulier aan dat je kan koppelen aan je mailbox of CRM-systeem. Je kan zelf heel eenvoudig aanpassingen aanbrengen en op die manier je contactpagina up-to-date houden.

Heftig biedt professionele websites aan met tal van mogelijkheden. Heftig is de ideale oplossing voor ondernemingen en organisaties die een gebruiksvriendelijke website nodig hebben.

Met Heftig kan je je contactpagina gemakkelijk zelf beheren!

Contacteer ons